Dagbesteding Almere

Bij Zorg la Fleur creëren we een veilige en vertrouwde omgeving voor onze cliënten. Voor de dagbesteding in Almere hebben wij een uniek programma ontwikkeld. Tijdens deze dag begeleiden we jeugdige en volwassen cliënten in kleine groepen. Hierdoor versterken, bevorderen en stimuleren we heel specifiek de persoonlijke groei. Daarnaast ontlasten we u als mantelzorger. We kunnen de dagbesteding in Almere combineren met andere vormen van begeleiding.

 • Dagbestedingsactiviteiten zonder tijdsdruk
 • Persoonlijke benadering in kleine groepen
 • Dagbesteding voor jeugd en volwassenen
 • Een op maat gemaakt dagbestedingsprogramma
 • Activiteiten sluiten aan op de interesse van de cliënt

Voor wie is onze dagbesteding geschikt?

Tijdens de dagbesteding begeleiden wij jongeren die op weg zijn naar zelfstandigheid en zoeken we naar een zinvolle besteding van hun dag. Onze cliënten zijn:

 • leerlingen (SVO) die een stageplaats zoeken;
 • oud-leerlingen die SVO hebben afgerond;
 • personen met een WLZ- of WMO-indicatie
 • leerlingen die tijdelijk uitvallen binnen het onderwijs.

Contactgegevens
Zorgondersteuning La Fleur
Postbus 30274
1303 AG Almere

T: 06 26 751100
E: info@autismezorgalmere.nl

 

Onze werkwijze

Wij stellen voor iedere cliënt een dagbestedingsprogramma samen op basis van de interesses en hetgeen wat hij of zij kan. Hierbij proberen we een veelzijdige én nuttige invulling te geven aan de dagen. Zo werken cliënten bijvoorbeeld afwisselend in een:

 • Cleanteam: we leren hoe schoonmaakactiviteiten worden uitgevoerd en hoe bijvoorbeeld de wasmachine werkt.
 • Kookteam: de cliënten maken samen jam, een warme maaltijd of tussendoortje met producten uit onze eigen tuin.
 • Tuinteam: samen werken we in de moestuin en boomgaard.
 • Onderhoudsteam: de groep gaat aan de slag met onderhoudsklussen op het land.
 • Dierenteam: we leren hoe cliënten de dieren moeten voeren en onderhouden.
 • Creatief team: de cliënten maken knutselwerken zoals vogelhuisjes.

Tijdens het dagprogramma creëren we een vast rustmoment waarin we ontspanningsoefeningen doen zodat de cliënt de middag weer fris tegemoet gaat.
We leren onze cliënten hoe zij het beste kunnen omgaan met verschillende omstandigheden. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat ze goed leren omgaan met anderen en werken daarom altijd in groepsverband. Door een goede samenwerking versterken we elkaars kwaliteiten en verbeteren we de dingen die nog wat minder goed gaan.

‘Mijn zoon gaat iedere maandag naar de dagbesteding van Zorg la Fleur. Hij komt elke week terug met enthousiaste verhalen en ik merk dat hij echt een ontwikkeling heeft doorgemaakt in zelfstandigheid.’

 

Wat leren onze cliënten tijdens de dagbesteding?

Wij bieden onze cliënten een stimulerende en veilige omgeving waar zij zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Stap voor stap leren zij nieuwe dingen en versterken ze hun vaardigheden. Vanuit onze betrokkenheid en deskundigheid willen wij onze cliënten hierbij graag ondersteunen. We kijken samen welke ondersteuning de cliënt nodig heeft en wat het beste bij hem of haar past. Samen doelen behalen, daar doen we het voor. We stimuleren onze cliënten in:

1. Groei en perspectief

Onze ervaren begeleiders stimuleren de cliënt om te blijven doen waar hij goed in is. Daarnaast begeleiden wij ze bij de acceptatie van dingen die wat minder goed gaan.

2. Het maken van eigen keuzes

Het is belangrijk dat iedereen leert om eigen keuzes te maken en niet afgaat op de geluiden om hen heen. Wij bepalen daarom altijd samen met de cliënt hoe hij de dag wil besteden of wat hij wil leren.

3. De juiste deelname aan de samenleving

Onze dagbestedingslocatie is een veilige en beschermde omgeving in de buurt van Almere. Hierdoor kunnen wij onze cliënten leren hoe zij moeten deelnemen aan de samenleving.

4. Het onderhouden van goede contacten

Ons doel is om de cliënten te leren hoe zij het beste contact kunnen leggen met anderen en dit vervolgens ook goed kunnen onderhouden.

5. Een mening te hebben en deze te delen

We vinden het belangrijk dat de cliënt meedenkt en beslist over de dingen die hem aangaan. We willen graag dat de cliënten leren een mening te hebben over hun werk of dat van anderen.

‘De begeleiders van Zorg la Fleur helpen mijn dochter om zelfstandiger te worden en goed voor zichzelf op te komen. Ze geeft nu vaker haar mening en dat is leuk om te zien.’

De begeleiders van Zorg la Fleur

Het team van Zorg la Fleur bestaat uit zeven deskundige begeleiders. Door hun praktijkervaring begrijpen zij mensen met een beperking of achterstand goed. Zo kunnen zij de knelpunten van de cliënt aanpakken. De begeleiders hebben een opleiding of training gevolgd om de juiste dagbestedingsprogramma’s samen te stellen.

Contact opnemen met Zorg la Fleur

Neem contact met ons op voor meer informatie over dagbesteding in Almere door een e-mail te sturen naar info@autismezorgalmere.nl.