Dagbesteding

Bij Zorg la Fleur creëren we een veilige en vertrouwde omgeving voor onze cliënten. Voor de dagbesteding in Almere hebben wij een uniek programma ontwikkeld. Tijdens deze dag begeleiden we jeugdige en volwassen cliënten in kleine groepen. Hierdoor versterken, bevorderen en stimuleren we heel specifiek de persoonlijke groei. We kunnen de dagbesteding in Almere combineren met andere vormen van begeleiding.

 • Dagbestedingsactiviteiten zonder tijdsdruk
 • Persoonlijke benadering in kleine groepen
 • Dagbesteding voor jeugd en volwassenen
 • Een op maat gemaakt dagbestedingsprogramma
 • Activiteiten sluiten aan op de interesse van de cliënt

Voor wie is onze dagbesteding geschikt?

Tijdens de dagbesteding begeleiden wij jongeren die op weg zijn naar zelfstandigheid en zoeken we naar een zinvolle besteding van hun dag. Onze deelnemers zijn o.a.:

 • leerlingen (SVO) die een stageplaats zoeken;
 • oud-leerlingen die SVO hebben afgerond;
 • personen met een WLZ- of WMO-indicatie
 • leerlingen die tijdelijk uitvallen binnen het onderwijs.

Contactgegevens
Zorgondersteuning La Fleur
Postbus 30274
1303 AG Almere

T: 06 26 751100
E: info@autismezorgalmere.nl

Onze werkwijze

Wij stellen voor iedere cliënt een dagbestedingsprogramma samen op basis van de interesses en hetgeen wat hij of zij kan. Hierbij proberen we een veelzijdige én nuttige invulling te geven aan de dagen. Zo werken deelnemers bijvoorbeeld afwisselend in een:

 • Cleanteam: we leren hoe schoonmaakactiviteiten worden uitgevoerd en hoe bijvoorbeeld de wasmachine werkt.
 • Kookteam: de deelnemers leren hoe je samen jam kunt maken of een tussendoortje, lekkernijen zoals taart, koek, of iets anders lekkers en/ of gezonds
 • Onderhoudsteam: de deelnemer gaat aan de slag met onderhoudsklussen op het terrein, zoals bv plantenonderhoud, onderhoud paardenbak, grasmaaien.
 • Dierenteam: we leren hoe deelnemers de dieren moeten voeren, onderhouden en verzorgen.
 • Creatief team: de deelnemers maken gebruiksvoorwerpen zoals bv vogelhuisjes of andere praktische objecten.
 • Horecateam: onder andere het vouwen van servetten, netjes maken van menukaarten en ordenen en pouleren van bestek.
 • Sportteam: Lekker samen bewegen zonder een winnaarsmentaliteit, dit bestaat uit basketbal, voetbal, maar ook biljarten en darten.

We leren onze deelnemers hoe zij het beste kunnen omgaan met verschillende omstandigheden. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat ze goed leren omgaan met anderen en werken daarom altijd in groepsverband. Door een goede samenwerking versterken we elkaars kwaliteiten en verbeteren we de dingen die nog wat minder goed gaan.

‘Mijn zoon gaat iedere maandag naar de dagbesteding van Zorg la Fleur. Hij komt elke week terug met enthousiaste verhalen en ik merk dat hij echt een ontwikkeling heeft doorgemaakt in zelfstandigheid.’

Wat leren onze deelnemers tijdens de dagbesteding?

Wij bieden onze deelnemers een stimulerende en veilige omgeving waar zij zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Stap voor stap leren zij nieuwe dingen en versterken ze hun vaardigheden. Vanuit onze betrokkenheid en deskundigheid willen wij onze cliënten hierbij graag ondersteunen. We kijken samen welke ondersteuning de cliënt nodig heeft en wat het beste bij hem of haar past. Samen doelen behalen, daar doen we het voor. We stimuleren de deelnemers in:

1. Groei en perspectief

Onze ervaren begeleiders stimuleren de cliënt om te blijven doen waar hij goed in is. Daarnaast begeleiden wij ze bij de acceptatie van dingen die wat minder goed gaan.

2. Het maken van eigen keuzes

Het is belangrijk dat iedereen leert om eigen keuzes te maken en niet afgaat op de geluiden om hen heen. Wij bepalen daarom altijd samen met de deelnemer hoe hij/zij de dag wil besteden of wat hij/zij wil leren.

3. De juiste deelname aan de samenleving

Onze dagbestedingslocatie is een veilige en beschermde omgeving in de buurt van Almere. Hierdoor kunnen wij onze cliënten leren hoe zij kunnen anticiperen in de samenleving.

4. Het onderhouden van goede contacten

Ons doel is om de deelnemers te leren hoe zij het beste contact kunnen leggen met anderen en dit vervolgens ook goed kunnen onderhouden.

5. Een mening te hebben en deze te delen

We vinden het belangrijk dat de deelnemer meedenkt en beslist over de dingen die hem aangaan. We willen graag dat de deelnemers leren een mening te hebben over hun werk of dat van anderen.

‘De begeleiders van Zorg la Fleur helpen mijn dochter om zelfstandiger te worden en goed voor zichzelf op te komen. Ze geeft nu vaker haar mening en dat is leuk om te zien.’


De begeleiders van Zorg la Fleur

Het team van Zorg la Fleur bestaat uit deskundige begeleiders. Door hun praktijkervaring begrijpen zij mensen met een beperking of achterstand goed. Zo kunnen zij de knelpunten van de cliënt aanpakken. De begeleiders hebben een opleiding of training gevolgd om het welbevinden van iedere deelnemer op de juiste wijze in te schatten en naar te handelen.

Contact opnemen met Zorg la Fleur

Neem contact met ons op voor meer informatie over dagbesteding in Almere door een e-mail te sturen naar info@autismezorgalmere.nl.